Wednesday, July 28, 2010

Geweldig nieuws: Stierengevechten eindelijk verboden in Catalonië!

Het had allemaal al veel eerder moeten gebeuren, maar vandaag is het eindelijk zo ver. In Catalonië is vandaag officieel het stierenvechten verboden door het Catalaanse parlement! Met 68 stemmen voor tegenover 55 stemmen tegen en 9 onthoudingen.
Dit is heel goed nieuws en het is te hopen dat de rest van Spanje snel zal volgen. Tot nu toe waren stierengevechten alleen verboden in afzonderlijke steden en dorpen in Spanje en het is voor het eerst dat het verboden wordt in een hele zogeheten 'autonome gemeenschap' op het Spaanse vasteland. In 1991 gaven de Canarische Eilanden al het goede voorbeeld.



We zijn er zeker nog niet, maar dit is werkelijk een grote stap. Door dit soort gebeurtenissen wordt de hoop gerechtvaardigd dat het begin van de 21e eeuw de geschiedenis zal ingaan als de periode waarin men overal in de Spaanstalige wereld, Portugal en Zuid-Frankrijk eindelijk stopte met het zinloze geweld tegen stieren.

CAS (Comité Anti Stierenvechten) International (Waarschuwing: Schokkende beelden)
Het wrede stierengevecht


Toevoeging uit januari 2011

Zelfs Catalonië is er nog niet in 2012. Er worden nog plaatselijke correbous gehouden, waarbij stieren worden opgejaagd en mishandeld. Hoewel de dieren hierbij niet (als vast onderdeel) worden gedood, is het van groot belang dat ook die 'festiviteiten' verbonden worden. Er gloort wel licht, want in december 2010 is voor het eerst een plaatselijke correbous (afzonderlijk) verboden door de Catalaanse Generalitat, namelijk in de plaats Camarles.



Poging ongedaan maken verbod stierenvechten Catalonië mislukt!

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home