Friday, August 31, 2007

Hitler omgekomen in de Holocaust

Yad Vashem heeft tegenwoordig een Centraal Databestand dat je online kunt raadplegen. Ik heb er in verband met parapsychologisch onderzoek dankbaar gebruik van gemaakt. Vandaag kwam ik op het idee om ook de achternaam Hitler eens in te voeren als achternaam van slachtoffers van de Shoah.
Bizar genoeg komt deze achternaam echt voor, en wel onder meer:

- Yosef, Salka, Herman, Feicha, Khana, Moses, Joszajahu, Fajcia, Baile en Bila Hitler uit diverse locaties in Polen
- Herman Hitler en Jolan Hitler uit Slowakije
- Shifra Hitler uit een niet nader gespecificeerd land.

Overigens zou de latere achternaam van Alois Schicklgruber [deze laatste achternaam is de achternaam van diens moeder], de vader van Adolf Hitler (de dictator), oorspronkelijk Hiedler zijn geweest. Op 23 november 1876 werd dit door een spelfout veranderd in Hitler. Wikipedia vermeldt ook nog: Behalve Johann Georg Hiedler duiken er ook nog twee andere mannen op die mogelijk de vader van Alois zouden kunnen zijn geweest, te weten een boer genaamd Johann Nepomuk Hüttler en (maar dit is onzekerder) een Jood genaamd Frankenberger uit Graz waar Maria Anna Schicklgruber een tijdje bij in de huishouding had gewerkt.

De naam Hiedler komt overigens niet voor in Yad Vashem, maar Huettler wel, namelijk in Roemenie (en als Hutler ook nog in Polen), terwijl er meerdere Duitse joden genaamd Frankenberger zijn vermoord.

Evenzovele wrange illustraties van de macabere rassenwaan van de nazi's.

Titus Rivas

0 Comments:

Post a Comment

<< Home